Katanics Sándor honlapja

Magamról

1961. május 7-én születettem Kiskunhalason. A kecskeméti Katona József Gimnáziumban érettségiztem, diplomámat a szegedi József Attila Tudományegyetem matematika-fizika tanári szakán szereztem. 1985-ben a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban helyezkedtem el feleségemmel együtt, aki szintén matematika-fizika szakos középiskolai tanár. 1985 nyara óta vagyok veszprémi.

1991 nyarán családommal a Cholnoky lakótelepről Kádártára, a Lánczi utcába költöztem. 2 felnőttkorú lányom van.

Munkahelyemen 1992-ben igazgatóhelyettesnek neveztek ki. 1997-ben Veszprém MJV Önkormányzata megbízott a Lovassy László Gimnázium igazgatói állásának betöltésével. Az intézményvezetői feladatokat 2007 augusztusának közepéig láttam el.

Több közhasznú alapítványban, egyesületben tevékenykedem. A "Lovassy Alapítvány a Jövőért" alapítvány elnöki feladatkörét igazgatói munkám mellett láttam el . A Szolidaritás egyMásért Alapítvány elnökeként a mai napig fontos társadalmi feladatokat végzek. A javaslatomra megalapított Veszprémi Ifjúsági Közalapítvány elnöki teendőit 2002-es önkormányzati választásokig végeztem, majd jópár éven át az összeférhetetlenségi törvény miatt a kuratórium tagjaként tevékenykedem. Alapító tagja vagyok a Veszprémi Polgári Társaskörnek és a Kádártai Lakosok Egyesületének.

1998-tól 2002 októberéig Veszprém képviselőjeként az ifjúsági tanácsnoki feladatokat végeztem. A Közgyűlésben az oktatási bizottság tagjaként is dolgoztam. A Veszprém Város Ösztöndíjasa rendelet megalkotása a nevemhez fűződik.

1998 után 2002-ben Kádártán ismét megválasztottak képviselőnek. A kádártai részönkormányzat vezetése mellett az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöki teendőit és a veszprémi képviselő-testület szocialista frakciójának frakcióvezetői feladatait láttam el 2006 októberéig. Tagja vagyok a Veszprémet is magába foglaló 20 település által létrehozott többcélú kistérségi társulás oktatási bizottságnak.

2006 áprilisában a Veszprém megyei listán országgyűlési képviselői mandátumot szereztem.  Országgyűlési képviselőként 2010 áprilisáig tevékenykedtem. Az Oktatási és tudományos, valamint a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagjaként végeztem a képviselői munkám.

2006. október 1-jén a kádártaiak ismét megválasztottak egyéni választókerületi képviselőjüknek. A kádártai részönkormányzat vezetése mellett az Oktatási és ifjúsági bizottság tagjaként láttam el az önkormányzati képviselői feladataim.

2010. október 3-án -bár a Kádártán élők legtöbben ismét engem támogattak- Kádárta és Gyulafirátót közös választókerületté történő összevonása után listáról jutottam be Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésébe. Jelenleg az Oktatási ifjúsági és sport bizottság tagjaként tevékenykedem.

2014. október 12-én ismét megmérettem magam. Baloldali pártok és civil szervezet polgármesternek és képviselőnek is jelölt. (A jelölő szervezetek:  MSZP-DK-EGYÜTT-PM-MLP-LOKÁLPATRIÓTÁK VP)

A rendszerváltás óta példátlanul alacsony (35.57%) részvétel mellett Veszprémben a leadott 16.949 szavazat közül  5.387 szavazatot kaptam. (31.78%) A belváros képviselő-jelöltjeként a szavazatok 30.93%-át szereztem meg. Így a kompenzációs listáról jutottam be a veszprémi testületbe. A ciklus elejétől 2016 tavaszáig betöltöttem a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöki tisztét. Erről a pozícióról -mondvacsinált okokkal- azért váltott le meggyőződésem szerint ekkor a Fidesz, mert túl sokat és túl eredményesen foglalkoztam az önkormányzat körül kialakuló korrupciógyanús ügyekkel. Azóta a bizottsági elnöki pozíció betöltetlen, példa nélküli módon nem ellenzéki, hanem a többséget adó Fidesz színeiben induló képviselő vezeti az üléseket.

A főállásom továbbra is a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban van, ahol matematikát és fizikát tanítok és osztályfőnökként is tevékenykedem.

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 409 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135429

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor